DET GØR VI

SZÔBA

Szôba er butikken med det kuraterede vintagetøj og de nyeste tendenser fra slow-fashion designere.

Olivia Lynglund er indehaver af vintagebutikken Szôba, som er en af Settlementets co-creation butikker i Saxogade. Det betyder at værdierne er de samme som resten af Settlementets butikker i Saxogade: Fællesskab, mangfoldig og et støttende arbejdsfællesskab, hvor praktikanter fra Settlementets beskæftigelsesindsats prøver kræfter med egne ressourcer – og kommer videre.

Szôba er en butik med håndplukket vintagetøj fra hele Europa. Stilen er inspireret af modens tendenser og kan i høj grad beskrives som rå Y2K. Ved at kuratere og samtidig style tøjet er håbet at inspirere folk til at købe mere genbrug. Olivias vision har fra starten været at skabe et sted, hvor genbrugstøj er nøje udvalgt for at optimere købsoplevelsen.

quote
Det skal føles lige så godt at købe brugt, som at købe nyt. Det skal være overskueligt, så tøjet får lov til at udnytte dets fulde potentiale ved at blive sat i de rigtige rammer.

Ud over at sælge vintagetøj, holder Szôba også ferniseringer med upcoming kunstnere og pop-ups i butikken, samt samarbejder med en række slow-fashion designere, der får mulighed for at udstille og forhandle deres designs i Szôba. Følg med på Szôbas instagram: