DET GØR VI

GRØNNE KRÆFTER

I Grønne Kræfter bringer vi naturen ind i byen, og får mennesker og planter til at gro.

Vi udfører grønt anlægsarbejde på Vesterbro og i hele København. Vi brænder for at sikre de bedste løsninger med fokus på etablering af grønne, vilde bede med et stærkt fokus på biodiversitet. 

Vores gartner i Grønne Kræfter, Christian Juhl Føns, har mange års erfaring fra det konventionelle gartneri, som han i dag bruger til at sikre de grønneste løsninger med respekt for biodiversitet, insekter og alle os mennesker, der får øget trivsel af at leve tæt med det grønne. 

Vi løser en mangfoldighed af opgaver, og du kan altid kontakte os for et tilbud indenfor følgende: 

  • Etablering af vild med vilje frøblandinger
  • Etablering af biodiverse staudebede, og vedligehold
  • Etablering af kompost
  • Færdige plantekasse løsninger
  • Pasning af gårdanlæg og grønne arealer med miljøvenlige metoder
  • Pasning af gadebeplantning, plantekasser og byhaver
  • Faglig viden og praktisk kunnen ved etablerning af grønne inde- og udemiljøer
quote
For mig er det vigtigt at tage den viden jeg har fra konventionel dyrkning, og bruge den i en bæredygtig retning, hvor vi arbejder ansvarligt med vores resurser. Det er simpelt: Vi skal bruge de korrekte ting. Økologisk gødning, økologisk muld, økologiske frø og ikke mindst med fokus på planter som er hjemmehørende i Danmark

Grønne Kræfter er en af Saxogades ni socialøkonomiske butikker. Som den eneste har vi ikke en fysisk butik i Saxogade (da vi for det meste arbejder rundt omkring i byen). Når vi er i Saxogade, holder vi til i Laden i Gaden – eller udenfor, hvor vi har travlt med sikre alle de skønne blomsterkasser, vi har etableret i gaden.

Vi har et dejligt arbejdsfællesskab og mange praktikanter i forløb. De er en del af Settlementets beskæftigelsesindsats. Vi ved, at alle kan lære at arbejde med planter med den rette støtte og vejledning. Vi glæder os over, de mange praktikanter som har været hos Grønne Kræfter i årenes løb – og over alle de nye arbejdsfællesskaber, de senere er blevet en del af.