DET GØR VI

SAXOGADE, DEN SOCIALE HANDELSGADE

Saxogade er Settlementets sociale handelsgade, her arbejder alle butikkerne socialt og bæredygtigt.

Settlementet har drevet og udviklet Saxogades socialøkonomiske butikker siden 1986. Vi er stolte over, at den socialøkonomiske gade har været en del af Settlementet i snart 40 år – den eneste gade i verden, hvor alle butikker er socialøkonomiske.

I Saxogade har vi skabt et respektfuldt arbejdsfællesskab, der rummer både dem, som længe har befundet sig udenfor arbejdsmarkedet og unge, der er i gang med at finde deres vej i livet. Det gør vi ved at tilbyde praktikpladser i vores ni socialøkonomiske butikker, hvor opgaver og forventninger er skræddersyet til hver praktikant. Vores mål er, at den enkelte finder sin egen og rette plads i arbejdsfællesskabet og kommer tættere på job eller uddannelse. I butikkerne i Saxogade er der et tæt samarbejde mellem frivillige, ansatte og praktikanter, og vi er gensidigt afhængige af hinanden. I Saxogade arbejder vi løbende på at blive Københavns grønneste gade, og alle butikker arbejder aktivt ind i den grønne omstilling.

SAXOGADE, DEN SOCIALE HANDELSGADE

I Saxogade holder vi en masse events, som inddrager butikker, frivillige, praktikanter, brugere og naboer på tværs. Der er fællessang sidste tirsdag i hver måned og Saxogadefest sidste lørdag i august. Årets julemarked er altid den første lørdag i december, og vi afholder loppemarkeder sidste lørdag i måneden fra april til september.

Læs mere om alle de sjove events, du kan være med til i Saxogade:

Køb et gavekort til Settlementets butikker:

Gavekortet kan anvendes i alle Settlementets otte butikker i Saxogade. Ved køb af dette gavekort støtter du Settlementets sociale arbejde – TAK for det.

Gavekortet gælder i to år og er hæftet på et postkort.
Du vælger beløbet på gavekortet under varianter. Gavekortet kan fremsendes eller afhentes i Saxogade. Vi regulerer beløb for porto, hvis gavekortet ønskes fremsendt.

For samlet bestilling af større antal som fx firmajulegaver, kan du sende en mail til ulla@settlementet.dk med ønsket antal og beløb.

Følg med på “Det Sker i Saxogade” på Facebook og Instagram her: