DET GØR VI

Bliv frivillig rådgiver

Har du lyst til at gøre en forskel for mennesker ramt af social udsathed? I Settlementet har vi et stærkt team af frivillige, der tilbyder gratis rådgivning inden for retshjælp, socialrådgivning og gældsrådgivning. Vores frivillige rådgivere er en stor del af vores indsats, hvor vi arbejder for at sikre mennesker rettigheder og fremme social inklusion, så alle får lige adgang til professionel hjælp

Rådgivningen er gratis og uvildig. Vi yder socialrådgivning, retshjælp samt gældsrådgivning. Vores målgruppe er mennesker, der lever i udsathed. De fleste rådsøgende har komplekse problemstillinger af både juridisk, social og økonomisk karakter. Vi møder de rådsøgende med respekt og vores metodiske tilgang er hjælp til selvhjælp.

Annemari og Johannes, fortæller om deres oplevelse som frivillige i rådgivningen

Rådgivningen er om aftenen mandag og tirsdag kl. 17-20 og onsdag kl. 15:30-18:30. Som frivilligrådgiver forpligter du dig til at komme én gang om ugen i tre timer.

Vi søger socialrådgivere, jurister og bankrådgivere. Du kan enten være færdiguddannet, studerende på mindst 4. semester eller pensioneret.

Din profil:

  • Gode kommunikative evner både mundtligt og på skrift
  • Overskud til at hjælpe andre med underskud
  • Udadvendt, lyttende og rummelig
  • Kan arbejde helhedsorienteret og tværfagligt
  • Kan køre egne rådgivningsforløb og sagsbehandling

Kunne du tænke dig at blive en del af vores frivilligteam, eller har du spørgsmål, så skriv til leder af rådgivningen eva.tetzlaff@settlementet.dk.