Events

Saxogade Festival 2024

Årets sociale festival afholdes d. 31. august 2024 – hvor alle er med i fællesskabet

Det myldrer med festivaler i Danmark, men vi ved, at der er social ulighed blandt festivaldeltagere. Derfor afholder vi en festival, hvor der er plads til alle. En festival med plads til mennesker ramt af udsathed, der sædvanligvis ikke har råd eller overskud til at tage på festival. Men også en festival, der er sprudlende og skæv, så den lokale børnefamilie, naboer, aktivitetscentret og gymnasieelever også vil være med. På den måde får vi skabt de fantastiske møder på tværs af sociale skel, der er så afgørende for sammenhængskraften.

Et festivalprogram med plads til alle

Den sidste lørdag i august bliver Saxogade og Litauens Plads for 38. gang forvandlet til en festivalplads. Her mødes vi på tværs af forskelligheder, og du kan deltage i gratis aktiviteter, workshops og koncerter samt købe mad og drikke og ting og sager fra de lokale butikker. Her fletter du blomsterkrans med din nabo, synger fællessang med folk fra vores værested, Gang i Gaden, og danser til koncerter med den skønne blanding af mennesker, som festivalens gæster og frivillige er.

Kl. 10 – 15: Gadegøgl, Settlerstemmer og Gadescene

Første halvdel af festivalen har ekstra god plads til børnefamilier. Det er her, vi har familiesang på gadescenen, vi fletter blomsterkranse, værestedet, Gang i Gaden, uddeler gratis popcorn, papegøjen Gøj laver børneteater og meget, meget mere.

Kl. 15 – 21: Kunst, fællesspisning og koncert på Saxoscenen

Anden halvdel af dagen skydes i gang med fællessang på den store Saxoscene, inden Katinka Bjerregaard og Simon Ask spiller den første store koncert. Vi spiser sammen ved langborde, laver kunst i en campingvogn og afslutter med et brag, når det sidste band går på kl. 20.00.

Hele dagen:

Fællesmaleri, udlev din DJ-drøm i vores interaktive lydinstallation, madboder, chill- og kreazone, gøgleri, loppemarked og meget mere.

Dato: Lørdag d. 31. august 2024.

Sted: Saxogade og Litauens Plads.

Tid: Kl. 10.00 – 21.00.

Det er gratis at deltage.

Følg opdateringer om festivalens program her.

Støtte fra lokale samarbejdspartnere

Takket være lokale partnerskaber med internetudbyder Fiberby og Vesterbro Lokaludvalg har vores festival vokset sig endnu større. Vi er glade for samarbejdet, så vi kan tilbyde alle gæster et stærkt musikprogram sammen med vores workshops, aktiviteter og madboder.

Om Fiberby
Fiberby blev grundlagt på Vesterbro i 2000 med sloganet “internet til byens folk”. I dag leverer Fiberby internet til mere end 900 boligforeninger i København og omegn. Fiberby er en mangfoldig gruppe på 38 engagerede kolleger, der ser sig selv som en integreret del af det lokale liv, og engagerer sig aktivt i byen.

Om Vesterbro Lokaludvalg
Vesterbro Lokaludvalg skaber dialog og fungerer som bindeled mellem politikerne på rådhuset og bydelens borgere. Vesterbro Lokaludvalg uddeler hvert år puljemidler til forskellige projekter og arrangementer på Vesterbro. For at kunne komme i betragtning til støtte, skal aktiviteten blandt andet være forankret i Vesterbro og være med til at styrke og udvikle Vesterbros identitet.