Settlementet får ny forstander

Så er Settlementets nye forstander fundet. Valget faldt på Vibeke Vinther, der kommer fra en stilling som national direktør i Mellemfolkeligt Samvirke, hvor hun senest har stået i spidsen for oprettelsen af organisationens nationale arbejde.

Formand for Settlementet, Nikolaj Nielsen, er meget tilfreds. ”Jeg er rigtig glad for på Settlementets vegne at kunne sige velkommen til Vibeke som ny forstander for Settlementet. Vibeke kommer med en solid ledererfaring fra det danske civilsamfund og meget stærke kompetencer i forhold til udvikling af organisationer, frivillighed, kommunikation, socialøkonomi og skabelsen af fællesskaber. Alt det, som Settlementet gør i dag, og som vi sammen skal udvikle fremover til gavn for Vesterbro og alle de som daglig bruger Settlementets mange tilbud.”

“Jeg glæder mig virkelig meget til at blive en del af holdet på Settlementet” siger Vibeke Vinther. ”Den brændende vision for stærk indsats for og med de mennesker, som er faldet gennem velfærdssamfundet, er akkurat lige så vigtig i dag, som da organisationen blev stiftet for over 100 år siden. Tilmed er fokus på udsatte helt central og aktuel i de nye Verdensmål for Bæredygtig Udvikling. Det er med største glæde – og ydmyghed – jeg optager arbejdet i den hæderkronede organisation.”

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der ansatte Vibeke, der formelt starter som forstander i Settlementet d. 19. august.

BAGGRUND:
Vibeke Vinther har de seneste 25 år arbejdet for civilsamfundsorganisationer i Danmark, Latinamerika og i Mellemøsten. Hun har været topleder i 18 år og er anerkendt for sit stærke engagement og for at skabe følgeskab i udvikling og omstilling. Vibeke er oprindeligt uddannet cand.mag. i spansk og international udvikling og har siden suppleret med lederuddannelser – senest Master i Ledelse på CBS.