Saxogade er med til at gøre København til den dejligste by at bo i. Det ligger nu fast med nomineringen til årets AOK-pris, som hvert år hylder projekter, personer eller tiltag, der ihærdigt forsøger at gøre hovedstaden til den bedste by man kan forestille sig at bo i. ”Det er helt fantastisk bare at være nomineret! Det er virkelig et skulderklap til drømmen om at indrette vores forbrug og arbejdsliv på en ny og bæredygtig måde – en måde hvor vi både kan gøre godt for os selv vores arbejdsliv og vores miljø”, lyder det stolt fra Settlementets forstander Margrethe Wivel. ” Og så er det drømmen om et fællesskab, hvor alle kan være med. Skulle vi gå hen at vinde, tør jeg slet ikke tænke på hvor stolte vi alle sammen ville blive”, siger hun og opfordrer alle til at smide en stemme på fællesskab, rummelighed og socialt ansvar lige her: http://www.aok.dk/byliv/stem-paa-aok-prisen-0

Social handelsgade med fuld fart på

Sådan beskriver AOK Saxogade i deres begrundelse for nomineringen. Saxogade leder, Julie Takla Helsted er enig: ”Vi tror på, at alle skal have en chance, og i over 30 år har vi drevet butikker med rummelige arbejdsfællesskaber. Sammen med Tuborgfondet har vi nu sat turbo på udviklingen af Danmarks første socialt ansvarlige og bæredygtige handelsgade, hvor Vesterbro og København bydes velkomne i butikker og caféer med fokus på kvalitet og bæredygtighed”.

I Saxogade arbejder vi således hver dag på at skabe en mangfoldig handelsgade, hvor der er plads til alle. Vi tror på det uhomogene fællesskab, og har skabt en gade, hvor alle butikker er kommercielle foran disken og sociale bagved. Det betyder, at når du drikker din øko-kaffe, handler dine emballagefrie grøntsager eller køber design og tøj af den bedste kvalitet i Saxogade, er du med til at hjælpe socialt udsatte borgere ud på arbejdsmarkedet. Det kalder vi at forbruge med hjertet” forklarer Julie Takla Helsted. ”Saxogade er med andre ord skabt af kunder, ansatte, borgere i opkvalificering og frivillige. Sammen er vi Saxogade”, slutter hun og opfordrer alle til at give en stemme til Saxogade.