Bliv frivillig

BLIV FRIVILLIG

I Settlementet arbejder frivillige side om side med ansatte og borgere i beskæftigelsesforløb. Det giver en særlig levende dynamik, som vi værner om og er stolte af. Vi søger løbende nye frivillige, både til vores socialøkonomiske butikker i Saxogade, til vores Rådgivningsafdeling og til vores sociale klubber. Hvis du har interesse i at blive frivillig, så send en mail, hvori du kort skriver om din motivation for at være frivillig til: frivillig@settlementet.dk. Så hører du fra os!

Aktuelle opslag: 

Settlementets rådgivning søger flere frivillige socialrådgivere og jurister

Settlementets Rådgivning søger flere frivillige gældsrådgivere

Dette siger de frivillige:

“Jeg er frivillig i Settlementets Rådgivning, fordi jeg kan få mulighed for at bruge mine kompetencer som socialrådgiver. Blandt andet til at hjælpe nogle mennesker, som ikke føler sig mødt og forstået af systemet. Eller måske har de ikke et ressourcestærkt netværk, som kan hjælpe dem med at oversætte kompliceret lovgivning eller råbe højt, når der bliver begået sagsbehandlingsfejl. Og det er enormt givende at få lov til det! Jeg arbejder til daglig i en kommune, og det er meget lærerigt for mig at få mulighed for at høre historier fra borgere, som har oplevet, at kommunen ikke er et sted, hvor dekan få hjælp – tværtimod. Og det synes jeg jo er helt forkert. Det er med til at holde mig skarp på, hvilken socialrådgiver jeg vil være og ikke falde ind i en eller anden kassetænkning, som der let kan komme i et arbejde, hvor der er pres fra alle sider.”

Gry Danielsen, frivillig i rådgivningen

 

Mette Kirkemose, frivillig i Heidi & Bjarne

“At gøre en indsats som faktisk gavner, det giver mig enormt meget på det personlige plan – det skaber rigtigt meget glæde. Uden at blive for politisk så synes jeg helt generelt, at der bør være langt mere fokus på at hjælpe socialt udsatte – som fx hjemløse her på Vesterbro. Mange af dem har utroligt meget at byde på, selvom de måske ikke lige trives i en lejlighed. Vi skal være bedre til at se folks ressourcer i stedet for at se på det, som ”ikke virker”.

At være frivillig hos Heidi & Bjarne dækker en stor del af mit behov for at være kreativ, mens jeg samtidig er til gavn for andre. Det giver mening for mig. Jeg kalder min frivilligprofil for ”kreativ frivillig.”

METTE MARKVARDSEN
Virksomhedskonsulent og mentor

mettemarkvardsen@settlementet.dk
Tlf: 25 10 49 14

Kontakt

Settlementet
Dybbølsgade 41
1721 København V
CVR-nr. 18 21 08 51

settlementet@settlementet.dk
sikkerpost@settlementet.dk

 

Bank og kontonummer

Arbejdernes Landsbank
Kontonummer: 5331- 0240301